Rebelse Rosse Bomma

De legendarisch Britse modeontwerpster Vivienne Westwood gaat samenwerken met Lush, het natuurlijke cosmeticamerk, dat je misschien kent van de fruitige geuren die uit hun winkel op de Keyserlei  ontsnappen.

Samen hebben ze de Climate Revolution furoshiki gemaakt. “Een furowatte? ”

Een furoshiki is een traditioneel Japans doek dat gebruikt wordt om een cadeau in te verpakken.  Wist je -trouwens- dat we tijdens de eindejaarsfeesten genoeg inpakpapier gebruiken om de hele aarbol 8 keer in te pakken?!

Wow.

Oma Viv en Lush hebben nu een camel en lichtroze furoshike gemaakt, die bedrukt zijn met ‘The Face of War’, een ontwerp van Westwood dat de strijd tegen klimaatverandering moet uitbeelden. Naast vervanging voor inpakpapier is het nu een trendy hebbeding dat gedrukt is op biologisch katoen. Deze Climate Revolution furoshiki’s kan je blijven hergebruiken tot ze van uitputting uit elkaar vallen. En even belangrijk: een deel van de opbrengsten gaat naar de Climate Revolution initiative.

Vanaf 18 november is de sjaal / het doek / de Furoshiki online te verkrijgen en ook in bepaalde Lush winkels.
Krijg je er geen te pakken? No worries. We onthouden vooral het idee om leuke doeken en sjaals als inpakpapier te gebruiken. Een cadeau ingepakt met een ANDER cadeau.. is voor een cadeau-freak als ik een hemels idee!

En als uitsmijter nog het the making of een Westwood Furoshike-filmpje. En ja, ik heb mijn inpakpapier-weetje van hierboven gewoon uit het filmpje gestolen.

Door |2016-11-21T13:52:24+00:00november 8th, 2013|Eco Fashion|0 Reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.