Ahimsa

Ahimsa = Handmade with LOVE

Ahimsa maakt zijn schoenen milieuvriendelijk in eigen ateliers in Brazilië. Bij elk paar schoenen krijg je de namen van de mensen die ze gemaakt hebben.

Beyond Skin

Beyond Skin zijn British babes die al vanaf 2001 schoenen maken die veganistische hartjes sneller doen kloppen.

Ondertussen heeft Beyond Skin al meerdere modeprijzen gewonnen!

Bhava

Bhava is een intercontinentale samenwerking tussen 2 BFF’s.

Hun zuivere en tijdloze ontwerpen en hun vele gerecycleerde materialen maken van Bhava echte Eco Luxe!

Cri De Coeur

Het New Yorkse Cri De Coeur is een warmhartig en luxe schoenmerk van 2 afgestudeerden aan Parsons New School of Design. Ze gebruiken enkel exclusieve synthetische materialen.

Ethletic

Er zijn nog niet veel merken op de markt die kunnen zeggen dat ze 100% ecologische schoenen maken, maar de duurzame sneakers van het Duitse merk Ethletic komen wel heel dichtbij!

Feelgoodz

Feelgoodz is een duurzaam & fun Amerikaans schoenenmerk.

De flip flops zijn gemaakt van 100% natuurlijke rubber uit Thailand en zijn na gebruik volledig biologisch afbreekbaar.

NAE

NAE (No Animal Expoitation) is een Portugese schoenenmerk met een volledig veganistische filosofie. Ze werken met natuurlijke materialen zoals kurk en andere ecologische microvezels.

Novacas

Novacas (Portugees voor “geen koe”) is gevestigd in Manhattan’s Lower East Side, maar vervaardigt zijn klassiek geïnspireerde mannen- en vrouwenschoenen in Europese fabrieken.

Roni Kantor

De Israëlische Roni Kantor begon haar avontuur in de mode met rommelsessies in de kleerkast van haar oma. Nu ontwerpt ze vintage geïnspireerde unieke, eco en vegan-vriendelijke schoenen.

soleRebels

Het Ethiopische soleRebels produceert relaxte, kleurrijke en ademende schoenen. Ze worden met de hand gemaakt uit gerecycleerde autobanden en een waaier aan lokale materialen.

Vegetarian Shoes

De Brit Robin Webb richtte zijn bedrijf Vegetarian Shoes al op in 1990. Als een dappere pionier, leerde hij eerst gewoon zichzèlf de kunst van de schoenmakerij aan. Beautiful Basics!

Wills

Will Green richtte Wills op in Londen om mens- en diervriendelijke schoenen aan te kunnen bieden aan betaalbare prijzen. Zijn collectie is gemaakt met microvezels die erg gelijken op leer.