Samenleven is niet makkelijk. Maar om een lang en gelukkig leven op te bouwen met je geweldige paar nieuwe schoenen hebben wij enkele tips voor je.

In den beginne…

Als je voor het eerst je nieuwe paar vegan schoenen onder ogen krijgt, zou je je even moeten bedwingen en een momentje stilstaan bij microvezel onderhoud.  Voor je ze aanschiet om er huppelend mee door het leven te gaan, neem je ze best even onder handen met een beschermende waterdichte schoenspray. De kleurloze versie die je bij elke schoenmaker kan krijgen, kan je ook gewoon op onze wondermooie modellen gebruiken. De stoffen die aanvoelen als suède (aaibaar) kunnen ook met echte suède producten behandeld en beschermd worden. Zoals altijd probeer je zulke producten eerst even uit op een minder zichtbaar plekje.

Bekijk ook HIER ons eigen aanbod ecologische producten

Natte voeten!

Een fikse regenbui is niets bijzonders in ons vochtige klimaat. Zijn je stijlvolle stappers goed nat geworden, geef ze dan de liefde die ze verdienen. Een paar propjes krantenpapier om ze mooi in vorm te houden en dan geef je ze best de tijd om rustig te drogen. Rechtstreekse hitte van bijvoorbeeld een verwarming of open haard doen je natte schoenen geen goed.

Vegan schoenen versus modder: 1- 0

Kom je thuis met modderschoenen, zet ze dan even ergens op een oude krant te drogen. Eenmaal uitgedroogd borstel je de modder er meestal met een zachte schoenenborstel gemakkelijk af. Zijn er toch nog vlekken te bespeuren? Gebruik een propere vochtige doek en dep je lieverds zachtjes terug schoon.

Hieronder hebben we nog wat specifieke tips per materiaal voor je verzameld.

Piñatex. We love it.

Heeft een klein vuiltje zich aan je schoenen durven vasthechten? Een vochtig doekje lost al veel problemen op. Iets hardnekkiger vuil kan met wat zeepsop aangevallen worden.

Hou je van de verweerde look?

 • Ja: Piñatex is een natuurlijk product. Na een tijdje zullen de ananasvezels wat beginnen pluizen. No problem. Dat geeft je schoenen gewoon meer karakter.
 • Nee: Geef ze dan een goede waxbeurt voor je ze de eerste keer draagt. Kleurloze natuurlijke wax voedt de vezels en houdt alles spik en span. Je mag zelfs traditionele schoensmeerproducten gebruiken, als je die nog hebt staan. Met zwarte schoensmeer kan je de schoenen nog dieper zwart kleuren.
 • Bevochtig je stoffen schoenen lichtjes met een doek of spons die je in een mix van ¾ koud water en ¼ zachte zeep hebt gedept.
 • Maak in 1 beurt heel je schoen nat, niet enkel de plaats met een vlek. Zo ben je zeker dat je geen watervlek achterlaat.
 • Poets zachtjes.
 • Spoel royaal met koud water en knijp nadien zo veel mogelijk water er weer uit.
 • Vul je schoenen met oud papier, zodat ze tijdens het drogen hun vorm behouden.
 • Laat de schoenen langzaam drogen, uit de buurt van directe hitte of rechtstreeks zonlicht.
 • Dinamica is een volledig kunstmatige suède, voor 100% gemaakt van gerecycleerde PET-fles topjes. Momenteel gebruiken Jaguar en Mercedes Benz dit materiaal ook voor hun auto interieurs, dus we zijn in luxueus gezelschap.
 • In tegenstelling tot hun dierlijke voorganger zal deze suède zelden watervlekken vertonen. Het is een erg duurzaam materiaal dat je door geregeld met een suède beschermingsspray te behandelen, gemakkelijk jaren kan doen meegaan.
 • Heb je toch een vlekje? Even proper maken met een vochtig doekje, en voilà, je schoenen kunnen er weer tegenaan.
 • Dagdagelijks onderhoud
  Een snelle aai met de pluizenborstel herstelt al snel de zachte glans van het geweldige Ultrasuède. Daarnaast mag je dit hoogtechnologische materiaal ook af en toe eens stofzuigen en met een goed uitgewrongen natte doek afstoffen.
 • Een vlek!
  Als je er snel bij bent, kan je bijna alle ongelukjes met vloeistoffen oplossen door het onmiddellijk weg te deppen met een stukje keukenrol. Als alles opgedroogd is, kan je dan de laatste restjes verwijderen met een stofzuiger. Als de vlek echt al in de schoen is ingetrokken, gaan je best in de aanval met een in lauw water gedepte doek, die je goed uitwringt. Belangrijk is om zeker niet te veel kracht te zetten op het materiaal. Als je de schoen dan rustig laat drogen kan je het materiaal daarna mooi afborstelen en is het weer als nieuw.
Onze microvezel is het beste vegan alternatief voor glad leer. Stevig, ademend en waterdicht zijn deze schoenen moeilijk van hun ‘echt leren’ broers te onderscheiden.

Microvezel onderhoud is gemakkelijk. Je mag ze behandelen met alle traditionele onderhoudsproducten voor schoenen. Wax, schoensmeer, waterafstotende spray, … kies zelf maar.

Heb je niets meer liggen? Kijk ook hier voor onze natuurlijke onderhoudsproducten.

Hieronder vind je ook ons aanbod natuurlijke onderhoudsprodukten.