Flashy Finch

Bij duurzaam design zal je dan misschien niet onmiddellijk aan de mode-industrie van China denken, maar twee ontwerpers zijn goed op weg om dat te veranderen. Door het creëren van speelse en stijlvolle ontwerpen 100% van gerecyclede plastic flessen, hoopt Finch ‘mode met een geweten’ te creëren. Gevestigd in Shanghai, maakt Finch gebruik van biologische en duurzame stoffen die allemaal verantwoord zijn gewonnen.

Het duo achter de ontwerpen zijn Heather Kaye uit New York en Itee Soni uit New Delhi. Ze ontmoetten elkaar in Shanghai en richtten daar dit duurzame modehuis op in 2010. Ze promoten maatschappelijke verantwoordelijkheid, originele ontwerpen en de lokale textiel sector.

Finch hoopt kleinschalige ontwerpers aan te spreken om kledingstukken en accessoires te ontwerpen en produceren in de Shanghai-regio. Dit jaar al willen ze uitbreiden door het lanceren van eco-bewuste boetieks, eerst in Hong Kong, en dan daarbuiten.

Het zal nog wel een tijdje duren eer we hier een van hun blije ontwerpen zullen kunnen kopen, maar de ongeduldigen onder ons kunnen proberen een van de fleurige poncho’s, badpakken of wikkelkleedjes uit hun webshop in Amerika te bestellen. Hier vind je hun online shop met hun flashy finch collectie.

Laat ons vooral weten hoe het bevalt.

Ondertussen kan je bij ons al je recyclerende hartje ophalen bij Bhava (sloophout en gerecycleerde plastic), Cri de Coeur (gerecycleerde plastic), soleRebels(gerecycleerde autobanden), Beyond Skin (gerecycleerde plastic) en de  gerecycleerde tassen van Rag-Bags.

Door |2016-11-21T13:52:23+00:00januari 16th, 2014|Eco Fashion|0 Reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.