Chevaliers des Pieds zet jullie op het juiste pad met deze Ethletic sneakers.

Er zijn nog niet veel merken op de markt die kunnen zeggen dat ze 100% ecologische schoenen maken, maar de duurzame sneakers van Ethletic komen wel heel erg dichtbij. Bij elke stap in het productieproces wordt er gelet op duurzaamheid. Op de natuurrubberen zool ontdek je alvast het FSC label van de Forest Stewardship Council voor duurzame bosbouw en naast de sneakers zélf wordt ook de rubber voor de zool van de schoen op fair trade basis gemaakt.

Fair trade schoenen met pit!

Ethletic staat voor duurzaamheid op nummer 1 van alle schoenenmerken, volgens Rank-a-Brand.
Bekijk het hier zelf.

Een greep uit ons nieuwste aanbod Ethletic sneakers…

BEKIJK DE ETHLETIC COLLECTIE

Faqs over Ethletic

WAT MAAKT ETHLETIC PRODUCTEN ZO FAIR?

Ethletic producten worden uitsluitend gemaakt met grondstoffen die afkomstig zijn uit een Fairtrade gecertificeerde productieketen. De lokale Fairtrade organisatie ziet er verder op toe dat de premies door de juiste producenten en fabrikanten worden ontvangen. Ethletic heeft daarnaast ook nog eigen lokale Fairtrade-projecten.

 

WAT IS ER ZO DUURZAAM AAN ETHLETIC SCHOENEN?
 Alle Ethletic producten bestaan bijna volledig uit duurzame en natuurlijke grondstoffen. Kunststoffen worden alleen gebruikt als ze niet kunnen worden vervangen door een natuurlijk alternatief. De schoenen worden voornamelijk gemaakt van fair trade biologisch katoen en fair trade natuurrubber. Het FSC controleert de plantages vier keer per jaar om te kijken die zich nog wel aan alle eisen houden. Er wordt dan gekeken naar het gebruik van chemicaliën, de manier van bosbeheer, de levensomstandigheden en de arbeidsomstandigheden van de arbeiders.

 

WELKE SOCIALE PROJECTEN STEUNT ETHLETIC?
Ethletic betaalt een aanvullende premie van 15% van de productie kosten aan de families van de werknemers. Dit geld wordt onafhankelijk beheerd en voornamelijk gebruikt voor een ziektekostenverzekering, pensioenrechten of ter ondersteuning van het lokale onderwijs. Ongeveer 2% van de verkoopprijs wordt betaald aan FLO-CERT, dat is de inspectie en certificatie-instelling voor Fairtrade. Zij controleren de normen voor productie, aankoop en verkoop van Fairtrade-producten en kunnen een Fairtrade label uitreiken.

 

WAAROM KIEZEN VOOR FAIRTRADE EN BIOKATOEN?
Ethletic sneakers zijn de eerste vrijetijdsschoenen ter wereld waarvan het katoen is gecertificeerd volgens de internationale Fairtrade standaarden. Deze normen vereisen van Ethletic dat ze langdurige handelsrelaties opbouwen met de producenten van katoen en hen een vaste prijs betalen, die hoger is dan het gemiddeld inkomen. Het katoen is afkomstig is uit de biolandbouw. BIj biolandbouw worden geen schadelijke pesticiden gebruikt. Eventuele plagen worden bestreden met biologische middelen en bemesting gebeurt met organische meststoffen. Door de biolandbouw creëer je een levende bodem, die meer water kan opslaan waardoor er minder water verbruikt moet worden. Biokatoen is beter voor het milieu en voor je huid.

 

WAAROM KIEZEN VOOR FAIRTRADE NATUURLIJKE RUBBER?
Ethletic maakt ’s werelds eerste schoenen, waarvan de zolen gemaakt zijn van fairtrade natuurlijke rubber. De rubberplantages zijn FSC gecertificeerd. Voor elke kilo rubber krijgen de werknemers € 0,50 extra om daar zelfgekozen projecten mee te steunen, zoals bv de bouw van ziekenhuizen of de aanleg van waterleidingen.

 

WAAROM ZIJN ETHLETIC SCHOENEN VEGANISTISCH?
Ethletic zorgt ervoor dat er geen dierlijke oliën, vetten of kleuren worden gebruikt voor de productie van hun schoenen. Zij geloven er (even sterk als wij) in dat geen enkel dier zou moeten sterven of lijden voor de productie van deze geweldige schoenen.