Eerste keer-ervaringen overvallen je je hele leven. Wie denkt dat je voor je 30ste toch het beste uit het leven geknepen moet hebben, is waarschijnlijk nog een twintiger. Good for you, my puppy, squeeze away! Maar ik ben verheugd jullie te melden dat sinds ìk op tram 3 zit, nog een behoorlijk aantal eerste keren de revue zijn gepasseerd.

Een handje vol highlights uit de dolle dertiger jaren van uw nieuwe beste vriendin:

  • 30 worden en beseffen dat je eigenlijk pas oud bent vanaf je 40ste.
  • Trouwen en daardoor mijn vrienden de stuipen op het lijft jagen.
  • Zwanger worden en diezelfde arme – nog niet gerecupereerde – vrienden mentaal afscheid zien nemen ( ♪ die zien we nooit meer te-rug ♫).
  • Een zoon ter wereld zetten en in een groot hormonaal cliché veranderen. Hij is de mooiste, hij is de beste, hij is gewèldig !
  • Een huisvrouwmoeder zijn en dat veruit het moeilijkste vinden dat ik ooit gedaan heb.
  • Zelfstandig worden en de bank zover krijgen om geld OP mijn rekening te storten, in plaats van het er enkel AF te nemen.
  • Met een leger aan jolige en joviale vrienden een webwinkel ontwerpen, schrijven en bouwen.
  • Een blog beginnen.
  • Een giga succes zijn ( klaar om realiteit te worden, jongens & meisjes! )

Maar Ter Zake!

Het idee om een eigen zaak te beginnen spookt al jaren door de bovenkamer. Ik heb geen grote diploma’s op zak en ben duidelijk niet vaardig in het beklimmen van de corporate ladder. Daarnaast wil ik ook toegeven een tikkeltje te koppig te zijn voor menig manager en daarom heb ik wijs besloten dat de enige baas die mij kan verdragen en op de lange termijn door mij getolereerd kan worden, misschien ikzelf wel ben.

De mayonaise in mijn hoofd heeft alleen rustig z’n tijd genomen om uiteindelijk het evidente te concluderen.

1. Nathalie houdt van, droomt van, aanbidt aan het altaar van…  schoenen

1. Nathalie is vegetarisch

1+1 = Nathalie opent een vegetarische schoenenwinkel.

Halleluja.