10 interessante weetjes over schoenen

1. Mannen waren eigenlijk de eersten die hakken droegen. Dat was vroeger handig om in de stijgbeugels te blijven tijdens het paardrijden. Het bezit van een paard was een teken van welvaart dus al snel droegen mannen hakken om hun hoge status te tonen.

2. Acteurs die, in de tijd van de oude Grieken, in tragedies speelden, droegen plateauzolen om te laten zien dat ze superieur waren aan acteurs in komedies die alleen sokken aan hadden.

3. Sneakers kregen deze naam, omdat de rubberen zolen geen geluid zouden maken bij het lopen.

4. De rode zool van Louboutins is geïnspireerd op de ‘Flowers’ van Andy Warhol.

5. Het soort schoenen dat je draagt, hangt af van je loon. Van de vrouwen die minder dan 40.000 dollar per jaar verdienen, draagt in America 70 procent nooit hakken naar het werk, terwijl een vijfde van de vrouwen met een jaarloon van meer dan 150.000 dollar altijd hakken aan heeft op kantoor.

6. Een schoenenverslaving kan voortkomen uit de behoefte van vrouwen om dingen te verzamelen. Daarom staan soms alle paren schoenen vaak netjes en overzichtelijk uitgestald in een rek.

7. Audrey Hepburn zorgde ervoor dat loafers (instappers) in de mode kwamen. Voordat zij ze in 1957 in de film ‘Funny Face’ droeg waren het mannenschoenen.

8. 25% van je botten zitten in je voeten. 26 botten, 33 gewrichten, 107 ligamenten en 19 spieren.

9. De sleehak is uitgevonden door de Italiaanse schoenmaker Salvatore Ferragamo, die tijdens de Tweede Wereldoorlog geen staal meer kon kopen voor de normale hakken. Hij experimenteerde met kurk uit Sardinië en zorgde al snel voor een trend.

10. 43 % van de vrouwen is al verwond geraakt door haar schoenen.

Door |2016-11-21T13:52:19+00:00januari 20th, 2015|Eco Fashion, Eco Wisdom|0 Reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.